Terug Terug
0
1
235
1
min leestijd

Amsterdam wil één, mogelijk zelfs twee bruggen over het IJ

Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Amsterdam zet door: er moet een fietsers- en voetgangersbrug komen over het IJ. Die gaat het Java-eiland, ten oosten van het centrum, verbinden met stadsdeel Noord. Als alles volgens plan verloopt, is de brug klaar in 2025.

Al over drie jaar wil wethouder Eric van der Burg ook een beslissing nemen over een tweede brug, westelijk van de binnenstad. Dat wilde hij aanvankelijk pas in 2026 doen. Zelf twijfelt hij niet: die tweede brug is nodig.

Lees het volledige bericht op www.trouw.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!