Terug Terug
0
0
549
1
min leestijd

Bestuurder boot verdacht van dood door schuld na fatale aanvaring Ouderkerk aan de Amstel

JPstock / Shutterstock.com

De man die dinsdag om het leven kwam na een aanvaring met een brug bij Ouderkerk aan de Amstel is een 67-jarige Oostenrijker. De bestuurder van de boot, een 51-jarige man uit Oostenrijk, is aangehouden.

De boot voer rond 17.00 uur op de Amstel in de richting van Uithoorn. Terwijl het onder de brug bij Ouderkerk doorvoer, kwam het in botsing met de brug. Een van de opvarenden raakte daarbij zwaargewond en overleed aan boord van de boot. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Lees er meer over op www.at5.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!