Terug Terug
0
0
253
1
min leestijd

Deze boten vliegen over het water (video)

YouTube.com

De America’s Cup is een aloud zeilevenement waar jaarlijks de nieuwste innovaties worden geëtaleerd. Tijdens de 166ste editie zullen catamarans met koolstof vinnen ‘vliegend’ over het water scheren, rond het eiland Bermuda.

Begin deze maand gebeurde er iets bijzonders op het blauwe water van de Great Sound, de idyllische baai die diep insnijdt in het belangrijkste eiland van Bermuda. Een catamaran van vijftien meter ‘zeilde’ voor het eerst een ‘droog rondje’. De beide rompen van het indrukwekkende vaartuig raakten gedurende de hele race van 25 minuten geen enkele keer het water. Eén lange, serene glijvlucht boven het golvende oppervlak van de Atlantische Oceaan, alsof het door een onzichtbare hand boven water werd gehouden.

 

Lees hier meer over op www.nrc.nl

 

Mijn naam is Mandy (26), aan het Art & Design college in Utrecht heb ik mijn opleiding voor grafisch vormgeven gevolgd. En nu mag ik hetgeen wat ik geleerd heb gaan uitvoeren bij YachtFocus. Bij deze ontzettend toffe baan, hoort ook het assisteren van mijn collega Valérie met allerlei marketingactiviteiten en het "werken" aan BootAanBoot.nl. Werken tussen aanhalingstekens omdat ik het werk helemaal niet als werk zie, maar meer als een soort hobby. 's Zomers vind ik het fijn om een stuk ontspannen te varen, maar zo af en toe wat meer actie in vorm van waterskiën vind ik ook heerlijk.