Terug Terug
1
2
4074
2
min leestijd

Duur jacht zinkt bij Ameland; eigenaren weigerden hulp

KNRM Ameland – Facebook

Een duur jacht is donderdagavond door nog onbekende oorzaak lek en in nood geraakt bij Ameland. De kustwacht is bezig om het half gezonken jacht te redden. Het schip ligt momenteel op ongeveer 100 meter van het strand. Het Duitse echtpaar dat op de boot aanwezig was, heeft een noodoproep gedaan, maar weigerde in eerste instantie hulp.

Een lokale berger van Ameland kwam op de noodoproep af en bood aan om het schip leeg te pompen, maar dat wilde het echtpaar niet.  De KNRM-bemanning heeft de opvarenden aan boord genomen en de boot op sleep genomen richting het strand.

Lees er meer over op www.omropfryslan.nl en www.nieuwedockumercourant.nl

KNRM Ameland – Facebook

 

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!