Terug Terug
0
0
196
1
min leestijd

Finish in zicht voor wereldreis Matthijs en Lotte op groot zeilschip

Alvov / shutterstock.com

68 dagen varen zij op zee, zonder wifi, vrienden of vaste grond onder je voeten. De twee Haagse jongeren Matthijs Boesten (18) en Lotte Linthorst (19) varen mee in de Tall Ship Races en finishen zaterdag in Boston. Ze strijden tegen veertig andere boten en proberen als eerste over de finish te gaan, en dat is nog mogelijk: ze liggen nu derde.

Door het winnen van een speciale wedstrijd mochten Matthijs en Lotte samen met zo’n 65 andere bemanningsleden vanaf startpunt Bermuda mee te doen met de zeilwedstrijd naar Boston. ‘Tijdens de race krijgen we elke dag een update van alle schepen hoever ze zijn. De boten hadden in Bermuda 48 uur om te starten, hierdoor hebben sommige boten iets meer geluk gehad qua wind,’ schrijft Matthijs in de reisblog die ze bijhouden. Wifi is er niet om op de hoogte te blijven.

Lees hier meer over op www.omroepwest.nl

Mijn naam is Mandy (26), aan het Art & Design college in Utrecht heb ik mijn opleiding voor grafisch vormgeven gevolgd. En nu mag ik hetgeen wat ik geleerd heb gaan uitvoeren bij YachtFocus. Bij deze ontzettend toffe baan, hoort ook het assisteren van mijn collega Valérie met allerlei marketingactiviteiten en het "werken" aan BootAanBoot.nl. Werken tussen aanhalingstekens omdat ik het werk helemaal niet als werk zie, maar meer als een soort hobby. 's Zomers vind ik het fijn om een stuk ontspannen te varen, maar zo af en toe wat meer actie in vorm van waterskiën vind ik ook heerlijk.