Terug Terug
0
0
333
1
min leestijd

Nederlands eerste elektrische langeafstandsboot vertrekt naar Côte d’Azur

CO2-ZERO

De eerste elektrisch aangedreven langeafstandsboot, de CO2-ZERO van bijna 10 meter met plaats voor 6 personen, vaart officieel af. De boot kan 14 uur lang varen met een kruissnelheid van 9 kilometer per uur.

De compleet elektrische boot vertrekt op haar ‘maidentrip’ van Amsterdam naar de Côte d’Azur. De ambitie is om alleen met zonne-energie en windenergie het doel te bereiken. Hiermee willen de bouwers tonen dat de boot langdurig kan varen zonder walstroom met als resultaat de Nederlandse pleziervaart te verduurzamen.

Lees er meer over op www.groenecourant.nl en www.co2-zero.eu

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!