Terug Terug
0
0
304
1
min leestijd

Schepen moeten door droogte in groep door Belgische sluis

Julia700702 / Shutterstock.com

Het waterpeil op de Belgische waterwegen is sterk gedaald.Op de IJzer staat het water nu al tot 30 centimeter lager dan normaal. De dienst Waterwegen en Zeekanaal neemt maatregelen.

Foto: Sfeerbeeld

Onder meer aan de sluis van Sint-Baafs-Vijve, maar ook elders op de LLeie en IJzer zullen pleziervaartuigen voortaan in groep door de sluis moeten. Om zo minder water stroomafwaarts te stuwen.

Lees er meer over op www.focus-wtv.be

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!