Terug Terug
0
0
374
1
min leestijd

Zeiljacht verliest roer

KNRM Medemblik

Een zeiljacht met drie personen aan boord kreeg donderdagavond midden op het IJsselmeer te kampen met roerproblemen. Verder varen was geen optie waardoor de boot voor anker moest. 

In overleg met de opvarenden is reddingboot Johanna Maria, de vervangende reddingboot van KNRM station Medemblik uitgevaren naar de positie. Ter plaatse zijn twee opstappers overgezet en is er een sleepverbinding gemaakt. Ondanks gebruik van de stopzak, bleef het zeiljacht gieren achter de reddingboot. Daarom is besloten het zeiljacht langszij te slepen, waardoor de sleep stabieler werd.

Het zeiljacht is naar de haven van Medemblik gesleept alwaar het is afgemeerd in de Pekelharinghaven.

Lees er meer over op www.knrm.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!