Terug Terug
0
0
186
1
min leestijd

America’s cup winnaar Huisman gaat van pure snelheid naar groots avontuur

A Kats / Shutterstock.com

“Waanzinnig om mee te maken.” Bij het terugdenken aan het winnen van de America’s Cup en de daaropvolgende huldiging in Nieuw-Zeeland glundert zeiler Carlo Huisman weer van oor tot oor.

“Het hele land stond op z’n kop. In Auckland waren er zo’n honderdduizend mensen op straat om ons toe te juichen. Het was alsof we het WK voetbal hadden gewonnen, maar zo groot is de belangrijkste zeilwedstrijd ter wereld ook in Nieuw-Zeeland.”

Huisman leverde die prestatie met Emirates Team New Zealand. De Nederlander was op voorspraak van tacticus Ray Davies naar de andere kant van de wereld gehaald.

Lees het volledige bericht op: www.nos.nl

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl