Terug Terug
2
1
2676
1
min leestijd

ANWB Waterkampioen zet redactieboot Tijgerhaai te koop

ANWB Waterkampioen

Zeventien jaar lang functioneerde de Tijgerhaai als de redactieboot van ANWB Waterkampioen en nu staat ze te koop. Voor 50.000 euro is dit Gillissen motorjacht voor de volgende eigenaar.

In 1999 kocht de Waterkampioen het motorjacht, destijds Achatius genaamd, van jachtontwerper Th. Gillissen. De jachtontwerper had er zelf dertig jaar mee gevaren met zijn gezin. Nu was het de beurt aan de redactie van de Waterkampioen.

Waterkampioenlezers stemden voor een herdoop naar oorspronkelijke naam, ‘Tijgerhaai’. Het stalen Gillissen-scheepje werd wereldberoemd in Nederland. Met de redactie van de Waterkampioen aan het roer maakte de Tijgerhaai veel vaarreizen, van kleine binnenlandse tot grote internationale reizen naar Frankrijk en België, Duitsland en Hongarije. Ook heeft de redactie vele experimenten en testen uitgevoerd.

Bekijk de advertentie op www.yachtfocus.com of www.anwbboten.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!