Terug Terug
0
0
162
1
min leestijd

Kritiek op hulpdiensten ‘Grave’: communicatie even mistig als de avond

Communicatie is misschien wel het lastigst van een hele crisis, zei burgemeester Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, donderdagavond bij de presentatie van het rapport Berenschot. Dat rapport, uitgevoerd door het gelijknamige Utrechtse onderzoeksbureau, is uiterst kritisch op met name de communicatie onderling, maar ook naar buiten toe, in de eerste uren na de aanvaring bij Grave.

,,Dit was niet alleen een incident van een schipper die op een stuw botst, dit gaat over de samenwerking van de betrokken hulpdiensten’’, zei Bruls. Die samenwerking, de eerste 48 uur na de aanvaring, is dan ook precies waar Berenschot de afgelopen maanden onderzoek naar heeft gedaan.

Lees het volledige bericht op: www.gelderlander.nl

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl