Terug Terug
0
0
670
1
min leestijd

Nazischat van 111 miljoen gevonden voor kust IJsland

Fer Gregory / Shutterstock.com

Britse schatzoekers claimen in een Duits scheepswrak bij IJsland een lading goud te hebben ontdekt. Het goud in het gezonken nazischip SS Minden zou maar liefst 111 miljoen euro waard zijn. De Britten en de IJslandse autoriteiten steggelen nu over de vraag wie het recht heeft op de schat, meldt: The Sun

De SS Minden ligt al 78 jaar op de bodem van de oceaan in de buurt van IJsland. Het schip voer in 1939 van Brazilië naar Duitsland. Toen de Britten de SS Minden in het vizier kregen, zou Hitler de opdracht hebben gegeven het vaartuig te laten zinken. Hij wilde niet dat de kostbare lading werd ontdekt. Het wrak ligt zo’n 193 kilometer van de IJslandse kust.

Lees het volledige bericht op: www.ad.nl

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl