Terug Terug
0
0
224
1
min leestijd

Nooit eerder zeilde iemand sneller de Atlantische Oceaan over dan deze 61-jarige Fransman

Francis Joyon heeft een nieuw record neergezet in het solozeilen over de Atlantische Oceaan.

De 61-jarige Fransman vertrok vorige donderdag in New York en kwam woensdag in het Engelse Lizard Point aan na 5 dagen, 2 uren en 7 minuten.

Joyon verbeterde zo zijn eigen vorige beste tijd uit 2013 met 49 minuten.

Bekijk de foto’s op: www.standaard.be

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl