Terug Terug
0
0
142
1
min leestijd

Solar boat Twente haalt brons bij WK

stockphoto for you / Stutterstock.com

De zonneboot van de Universiteit Twente is derde geworden bij het internationale debuut tussen de beste solarboats ter wereld. In Monaco stond Solar Boat Twente lang vierde bij het wereldkampioenschap zonnebootracen. Maar zaterdag werd goed gepresteerd tijdens de slalom en de sprint.

Het team van Solar Boat Twente bouwt met vijftien studenten al sinds september aan de meest efficiënte boot  op zonne-energie. Dat was een enorme uitdaging omdat er in Twente nog helemaal geen ervaring mee was. Het Twentse team was dan ook gespannen voor dit hun internationale debuut.Maar het doel – een top-drie klassering – werd overtuigend behaald.

Lees het volledige bericht op: www.tubantia.nl

 

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl