Terug Terug
0
0
666
1
min leestijd

Superzeiljacht maakt eerste proefvaarten op Nieuwe Waterweg (video)

Youtube.com

Het megazeiljacht Black Pearl maakt z’n eerste proefvaarten op de Nieuwe Waterweg. Het nieuwe schip ligt al een tijdje in de Rotterdamse Merwehaven.

De 106 meter lange Black Pearl is afkomstig van de Alblasserdamse scheepswerf Oceanco. Vanwege de omvang van het gevaarte gebeurt het afbouwen in de Rotterdamse haven. In januari voer het schip, toen nog Y712 geheten, door De Hef. Dat kon toen omdat het val van de brug vanwege onderhoud was weggehaald. De masten van de Black Pearl zijn 60 meter lang.

Lees hier meer over op: www.ad.nl

 

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl