Terug Terug
0
0
620
1
min leestijd

Waterplas op Texel opeens knalroze: De kleur van een flamingo

Nyrelle Hawkins / Shutterstock.com

Aan de oostkant van het Waddeneiland Texel is een bij vogels populaire waterplas sinds een paar dagen volledig roze gekleurd. “Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt”, zegt boswachter Eckard Boot.

Foto: sfeerbeeld roze meer

Volgens de beheerder van het gebied Wagejot, Natuurmonumenten, wordt het bijzondere verschijnsel waarschijnlijk veroorzaakt door aanhoudende droogte op het eiland in combinatie met micro-algen. Boswachter Boot: “Van de een op de andere dag is het brakke water van kleur veranderd van grijs-groen naar flamingo-roze.”

Lees het volledige bericht op: www.rtlnieuws.nl

 

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl