Terug Terug
0
0
200
1
min leestijd

Zinkende speedboot bij Zuid Maartensgat

Dordrecht / KNRM

Op zaterdag 15 juli omstreeks het middaguur krijgt de vrijwillige bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid alarm voor een zinkend schip bij het Zuid Maartensgat ten oosten van de spoorbrug over het Hollandsch Diep. 

Zo snel mogelijk vaart de reddingboot uit,.

Ter plaatse treft de bemanning een speedboot in zinkende toestand aan. Aan boord drie opvarenden, waarvan één niet zelfstandig uit de boot kan komen. Direct worden de opvarenden aan boord van de KBW 1910 genomen.

Lees het volledige bericht op: www.knrm.nl

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl