Terug Terug
0
0
117
2
min leestijd

Bank Goldman Sachs legt beslag op luxe jacht van klant

Burgess Yachts

Steeds meer banken zien zich genoodzaakt beslag te leggen op bezittingen van hun vermogende klanten, omdat die hun leningen niet kunnen afbetalen. Goldman Sachs heeft zo’n superjacht in bezit, te koop voor net geen 40 miljoen dollar.

Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Minder dan drie jaar geleden stond Goldman Sachs een klant een krediet toe van 32 miljoen dollar. Als borg vermeldde de man een schip: de Natita. Gezien de oliemagnaat zijn schulden niet langer kan aflossen, heeft de Amerikaanse zakenbank nu beslag laten leggen op Natita. Het gaat om een schip van 217 voet, of iets meer dan 66 meter. Het schip heeft een heliport, jacuzzi aan boord en kajuiten voor 16 mensen aan boord. De eigenaar probeerde Natita in 2015 te verkopen voor 59,5 miljoen euro en verlaagde de prijs later nog met een paar miljoen, maar omdat er geen koper kwam opdagen, moet hij het schip uiteindelijk afstaan aan zijn bank. Goldman Sachs biedt Natita nu aan voor 39,9 miljoen dollar.

Lees het volledige bericht op www.tijd.be. Bekijk het jacht op www.burgessyachts.com.

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!