Terug Terug
0
0
71
1
min leestijd

Cruiseschip meert aan in Alaska met dode walvis op zijn boeg

Niradj / Shutterstock.com

De kapitein van een cruiseschip heeft bij het aanmeren in een haven in Alaska een vreemde ontdekking gedaan op zijn boeg: daar werd het karkas van een jonge bultrugwalvis opgemerkt. Het dier heeft de aanvaring met het schip helaas niet overleefd. Het is niet de eerste keer dat een walvis in die regio wordt opgeschept door een schip, met alle gevolgen van dien.

De kapitein van The Grand Princess, een schip van bijna 300 meter lang, had bij zijn aankomst in de haven van Ketchikan niet in de gaten dat hij de walvis had geraakt.

Lees er meer over en bekijk de foto op www.deredactie.be

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!