Terug Terug
0
0
824
1
min leestijd

Miljardairs leggen niet meer aan in het mondaine Saint-Tropez

Inu / Shutterstock.com

Steeds meer miljardairs zouden niet langer hun vakantie willen doorbrengen in Saint-Tropez. Die Franse badplaats aan de Côte d’Azur is al decennialang dé plaats waar mensen met veel geld hun jacht laten aanmeren, maar die zouden nu steeds vaker voor Italië of Spanje kiezen. Volgens enkele Franse politici zou hun vlucht te wijten zijn aan de hoge kostprijzen.

Volgens drie lokale politici zou dat het geval zijn omdat de kostprijzen in Saint-Tropez flink de hoogte zijn ingegaan. “Wie zijn 42 meter lange jacht wil laten voltanken, betaalt per week bijna 21.000 euro meer aan belastingen”, klinkt het in de Franse media. “Voor een bemanning die uit zeven personen bestaat, moeten ze al snel 300.000 euro per jaar neertellen.”

Lees het volledige artikel op www.nieuwsblad.be

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!