Terug Terug
0
0
76
1
min leestijd

Ondiep water bij Geersdijk laat zeiljacht vastlopen

KNRM Veere

Woensdagmiddag is een KNRM reddingboot uit Veere uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond ter hoogte van Geersdijk. Wie daar buiten de betonning komt, wordt geconfronteerd met een waterdiepte die van meer dan tien meter snel terugloopt naar minder dan één meter. Dit verraste ook dit Friese jacht.

Onderweg naar Veere was men volle kracht op een  -onder de waterspiegel liggend – strekdammetje gevaren. Het gevolg was dat het zeiljacht muurvast zat en de bemanning van de reddingboot er flink aan moest trekken om het jacht weer los te trekken.

Lees er meer over op www.knrm.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!