Terug Terug
0
0
127
1
min leestijd

Politie waarschuwt: bendes speuren jachthavens af voor buitenboordmotoren

Siambizkit / Shutterstock.com

Wie een boot bezit, moet zijn buitenboordmotor – en andere kostbaarheden – zelf ook goed beveiligen. Dat stelt de politie, die vermoedt dat motordieven geen gelegenheidsdieven zijn, maar ‘professionele’ helers.

De politie vermoedt dat helers uitgebreid op voorverkenning gaan in jachthavens, voordat ze toeslaan. ,,Dan blijkt dat veel bootbezitters hun buitenboordmotor niet goed vastmaken.” Daar komt nog bij dat lang niet alle pleziervaarders hun motor hebben geregistreerd via de website stopheling.nl. Het vastleggen van het serienummer zorgt ervoor dat de motor veel moeilijker te slijten is na diefstal. Opkopers zijn immers verplicht om te checken of een aangeboden artikel als gestolen geregistreerd staat.

Lees het volledige bericht op www.bndestem.nl

 

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!