Terug Terug
0
0
436
1
min leestijd

Speelgoedbootje vaart van Schotland naar Scandinavië

BBC News

Eind mei hebben Ollie en Harry Ferguson, acht en vijf jaar oud, hun Playmobil-schip van de Schotse wal geduwd, schrijft BBC News. Het scheepje legde honderden mijlen naar Denemarken af. Ook kwam het speelgoedbootje langs Noorwegen en Zweden.

Hun vader MacNeill Ferguson vertelt: “Iedereen die met het scheepje werd geconfronteerd is erg aardig geweest en heeft ons foto’s gestuurd. De jongens hebben ervan genoten en telkens wanneer we een bericht kregen waarin ons werd verteld waar het bootje was gestrand, gingen we op de computer kijken waar dat was. Zo konden Ollie en Harry de voortgang op de kaart volgen. Ook gaf het hun inzicht in hoe groot de wereld is.”

Lees er meer over op www.zeilen.nl en www.bbc.com

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!