Terug Terug
0
0
221
1
min leestijd

Supper start vandaag in storm aan 200 kilometer lange Elfstedentocht

NicoElNino / Shutterstock.com

Er staat woensdag een zware storm en toch gaat de Utrechtse student Michiel van der Pol (22) met zijn stand-up paddle board (SUP) het water op. In vijf dagen wil hij de Elfstedentocht peddelen.

Tweehonderd kilometer lang peddelen over de Friese slootjes en meren. Michiel van der Pol zoekt in deze onstuimige tijden het avontuur op. Samen met een stel andere fanatiekelingen gaat de Utrechtse waaghals proberen om de Elfstedentocht te volbrengen op de SUP. In hoeveel uur hij de Elfstedentocht gaat volbrengen, weet hij nog niet. „Natuurlijk ga je fysiek kapot”, zegt hij. „Maar dat is niet het belangrijkste. Bij dit soort lange afstandsraces moet je vooral mentaal sterk zijn.”

Lees er meer over op www.ad.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!