Terug Terug
0
0
236
1
min leestijd

Team AkzoNobel selecteert jongste zeilster ooit voor Volvo Ocean Race

Photomarine / Shutterstock.com

Schipper Simeon Tienpont heeft zijn team voor de Volvo Ocean Race opnieuw uitgebreid met een vrouw. De kapitein van Team AkzoNobel selecteerde de pas 23-jarige Emily Nagel uit Bermuda, die zich de jongste zeilster in de komende editie van de zeilrace om de wereld mag noemen. 

Tienpont nam met Annemieke Bes en de Braziliaanse Martine Grael eerder al twee vrouwen op in zijn ploeg, die nu uit elf personen bestaat.

De Nederlandse schipper leerde Nagel dit jaar kennen bij de prestigieuze America’s Cup. ,,Wij waren op zoek naar een sterke vrouw met veel technische vaardigheden, die goed in de huidige groep zou passen.

Lees het volledige bericht op: www.ad.nl

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl