Terug Terug
0
0
229
1
min leestijd

Vermeende brand op boot op Veluwemeer bij Harderwijk

KNRM Elburg

Op zondagmiddag 10 september 2017 rukte KNRM Elburg uit naar aanleiding van een brandmelding met mogelijk explosiegevaar. Onderweg werd duidelijk dat de brandweer inmiddels ter plaatse is en dat van een explosie gelukkig geen sprake is.

Een echtpaar was met hun motorjacht aan het varen op het Veluwemeer toen zij ter hoogte van boei VM68 (nabij Harderwijk) ontdekten dat er rook uit het motorruim kwam. Zij hebben direct 112 gebeld en zo werd, via het Kustwachtcentrum, Brandweer Harderwijk en KNRM Station Elburg gealarmeerd.

Brandweer Harderwijk heeft behoedzaam het luik geopend om uit te zoeken waar de rook vandaan kwam. Uit kort onderzoek bleek dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door kapotte V-snaren

Lees er meer over op www.knrm.nl

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de Amsterdamse en Utrechtse grachten zijn mij niet onbekend. Eén van mijn opvallendste karaktereigenschappen is mijn nieuwsgierigheid en dát komt u als lezer van de BootAanBoot.nl goed van pas. Ik breng 'de watersporter' namelijk graag op de hoogte van de laatste trends in de watersport. Ook uw hulp is hierbij welkom. Heeft u een interessant nieuwsbericht voor ons? Schroom niet en mail naar redactie@bootaanboot.nl. Wie weet hoeveel BAB-lezers door u geïnspireerd raken!