Brandende boot rijdt voorbij

60
Een watersportliefhebber dacht zijn boot veilig te verplaatsen per trailer, helaas gebeurde er iets wat niemand had verwacht. 

Nieuwpoortse jachthaven het toneel voor internationale bootshow

57
De Nieuwpoort International Boat Show (NIBS) loopt van 20 tot 22 oktober in de VVW Jachthaven van Nieuwpoort. Deze bootshow blijft jaar na jaar een topper voor de watersportliefhebber.

Jachtmakelaars: beste kwartaal sinds jaren

90
In het tweede en derde kwartaal van 2017 zijn vooral gebruikte motorjachten populair, volgens de jachtmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging en de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen NBMS.

Bouwhal Vollenhove wordt uitgebreid voor ’s werelds grootste zeiljacht (video)

77
Een zilverkleurige halve bol ligt in de bouwhal van Royal Huisman in Vollenhove. Het wordt het grootste aluminium zeiljacht van de wereld.

Blijdschap bij waterschap: kabinet kondigt 30 miljoen extra aan tegen medicijnvervuiling in water

59
Het kabinet trekt eenmalig landelijk dertig miljoen euro uit om vervuiling van medicijnen in het water tegen te gaan. Dit tot blijdschap van het Oost-Brabantse waterschap Aa en Maas. Aa en Maas trok al enkele maanden geleden als eerste aan de bel over vervuiling in het water en kondigde als enige waterschap al extra maatregelen aan.

Dieverdoatsie heeft nieuwe schipper, maar geen geld om te varen

68
Het bestuur van stichting De Snikke in Stadskanaal heeft een nieuwe schipper gevonden voor de Dieverdoatsie. Maar er is een probleem: er is geen geld meer in kas om te kunnen varen.

Proppen in Scheveningse haven door zeilrace

211
De zwaarste zeilwedstrijd ter wereld, de Volvo Ocean Race, begint zondag in het Spaanse Alicante. Acht maanden later is de finish in Scheveningen en daarvoor worden nu al de nodige puzzels gelegd. ,,De haven is dan een evenemententerrein en ligt helemaal vol.''

Vinkeveense villa met jachthaven en heliplatform is best bekeken huis op Funda

436
Het best bekeken huis op Funda ligt in Vinkeveen en is te koop voor 7.5 miljoen euro (k.k.), zo meldt de website Guys.nl.

Opnieuw twee zeilboten vast op zandbank voor havengeul

201
Recent vaarden opnieuw twee boten zich vast op de zandhoop ter hoogte van de ingang van de havengeul van de Jachthaven in Blankenberge.

Met een ‘goedkoop’ superjacht lijk je rijk (video)

398
Wie niet rijk is, kan wel rijk lijken. Volgens Shipcar Yachts uit Kudelstaart kun je al een miljoenenjacht aanschaffen voor een paar ton.

Steeds meer Nederlandse zieke ouderen van cruiseschepen gehaald

116
Het aantal Nederlanders dat ziek of gewond van een cruiseschip wordt gehaald, is flink gestegen. Alarmcentrale Eurocross verwacht dat dit jaar in totaal 135 ziekmeldingen zullen binnenkomen, zo'n 30 procent meer dan twee jaar geleden. Mogelijke oorzaak is de hogere leeftijd van mensen die vakantie vieren op een cruiseschip.

Casco gloednieuwe Grand Voyager 62 afgeleverd

324
Afgelopen maandag heeft Euroship Services uit Heerewaarden het casco van de Grand Voyager 62 afgeleverd aan De Alm Jachtbouw in Werkendam. Het 'luxe jacht in wording' werd door een sleepboot over de Waal naar de jachtwerf gebracht.

Meppelerdiepsluis in Zwartsluis gaat officieel open

89
De vernieuwde Meppelerdiepsluis in Zwartsluis wordt woensdag 25 oktober officieel geopend. De schutsluis beschermt tegen hoogwater en voorkomt scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden.

Adopteer een scheepsvondst uit de Maas

58
Het grootste en meest waardevolle scheepskerkhof van Nederland is gevonden in de Maas. Het team van Expeditie Over de Maas heeft al zeker dertien schepen gespot. Niet eerder is in Nederland een dergelijk groot aantal scheepswrakken op één archeologische plaats gevonden.

Provincie Noord-Holland investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen

94
De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg - Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.

Zeilconflict Tienpont-AkzoNobel naar Arbitrage Instituut

158
Simeon Tienpont gaat proberen om via het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) zijn plek aan boord bij Team AkzoNobel terug te krijgen. De zaak dient vrijdag, twee dagen voor het begin van de eerste etappe van de Volvo Ocean Race.

Dit zijn de negen zeilers voor Leg 1

74
Team Brunel heeft het team voor de eerste leg van de Volvo Ocean Race van Alicante naar Lissabon bekendgemaakt. Team Brunel zal bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cicchetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler. Schipper Bekking is blij met zijn crew en kijkt uit naar de start van de race op zondag 22 oktober.

Aannemer dreigt failliet te gaan; renovatie bruggen bij Farmsum stilgelegd

133
De aannemer die bezig was met de renovatie van de brugdekken bij de zeesluizen van Farmsum, dreigt failliet te gaan. Het bedrijf BSB Staalbouw heeft uitstel van betaling aangevraagd, meldt Chemie Park Delfzijl op Facebook.

Zeilsoap gaat verder: Advocaat Simeon Tienpont stelt AkzoNobel ultimatum

363
Reageert men niet, dan zien de partijen elkaar donderdag voor de rechter.

Zeilteam AkzoNobel stelt nieuwe schipper aan

186
Brad Jackson is de nieuwe schipper van Team AkzoNobel, dat zondag in Alicante begint aan de Volvo Ocean Race. De 49-jarige Nieuw-Zeelander is de opvolger van de Nederlander Simeon Tienpont, die afgelopen vrijdag verrassend op non-actief werd gezet wegens contractbreuk.

Barnautica Yachting start vestiging in Zuid-Nederland

208
Sinds 1 oktober is Ed Kniestedt als jachtmakelaar actief vanuit Hellevoetsluis om het netwerk van Barnautica Yachting in Zuid-Nederland te versterken.

Justitie eist celstraf na steekpartij op boot in Ulft

83
Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 20-jarige man uit Ulft die op 25 mei iemand met een mes in de borst stak, 36 maanden celstraf - waarvan 12 voorwaardelijk - geëist. Volgens de officier is er voldoende bewijs voor een poging tot doodslag.

Start Volvo Ocean Race live te volgen

336
Dit weekend is de start van de Volvo Ocean Race live te volgen. De VOR is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld.

Brightmaven stelt onderzoeksbureau CED aan als vaste partner (video)

75
Brightmaven heeft CED aangesteld als vaste partner voor tactisch onderzoek. De afdeling Forensic van CED zal voor de klanten van Brightmaven het nodige onderzoek verrichten voor het terugvinden van gestolen objecten.

Persoon overleden op zeilboot Nieuwkoopse Plassen

228
Op een zeilschip dat maandag op de Nieuwkoopseplassen voer is aan het begin van de avond een overleden persoon aangetroffen. De politie meldt na de lijkschouwing dat het om een natuurlijke dood gaat.

Meest gelezen afgelopen week