Nieuwpoortse jachthaven het toneel voor internationale bootshow

De Nieuwpoort International Boat Show (NIBS) loopt van 20 tot 22 oktober in de VVW Jachthaven van Nieuwpoort. Deze bootshow blijft jaar na jaar een topper voor de watersportliefhebber.

Bouwhal Vollenhove wordt uitgebreid voor ’s werelds grootste zeiljacht (video)

Een zilverkleurige halve bol ligt in de bouwhal van Royal Huisman in Vollenhove. Het wordt het grootste aluminium zeiljacht van de wereld.

Blijdschap bij waterschap: kabinet kondigt 30 miljoen extra aan tegen medicijnvervuiling in water

59
Het kabinet trekt eenmalig landelijk dertig miljoen euro uit om vervuiling van medicijnen in het water tegen te gaan. Dit tot blijdschap van het Oost-Brabantse waterschap Aa en Maas. Aa en Maas trok al enkele maanden geleden als eerste aan de bel over vervuiling in het water en kondigde als enige waterschap al extra maatregelen aan.

Dieverdoatsie heeft nieuwe schipper, maar geen geld om te varen

68
Het bestuur van stichting De Snikke in Stadskanaal heeft een nieuwe schipper gevonden voor de Dieverdoatsie. Maar er is een probleem: er is geen geld meer in kas om te kunnen varen.

Proppen in Scheveningse haven door zeilrace

211
De zwaarste zeilwedstrijd ter wereld, de Volvo Ocean Race, begint zondag in het Spaanse Alicante. Acht maanden later is de finish in Scheveningen en daarvoor worden nu al de nodige puzzels gelegd. ,,De haven is dan een evenemententerrein en ligt helemaal vol.''

Vinkeveense villa met jachthaven en heliplatform is best bekeken huis op Funda

436
Het best bekeken huis op Funda ligt in Vinkeveen en is te koop voor 7.5 miljoen euro (k.k.), zo meldt de website Guys.nl.

Opnieuw twee zeilboten vast op zandbank voor havengeul

201
Recent vaarden opnieuw twee boten zich vast op de zandhoop ter hoogte van de ingang van de havengeul van de Jachthaven in Blankenberge.

Steeds meer Nederlandse zieke ouderen van cruiseschepen gehaald

116
Het aantal Nederlanders dat ziek of gewond van een cruiseschip wordt gehaald, is flink gestegen. Alarmcentrale Eurocross verwacht dat dit jaar in totaal 135 ziekmeldingen zullen binnenkomen, zo'n 30 procent meer dan twee jaar geleden. Mogelijke oorzaak is de hogere leeftijd van mensen die vakantie vieren op een cruiseschip.

Casco gloednieuwe Grand Voyager 62 afgeleverd

324
Afgelopen maandag heeft Euroship Services uit Heerewaarden het casco van de Grand Voyager 62 afgeleverd aan De Alm Jachtbouw in Werkendam. Het 'luxe jacht in wording' werd door een sleepboot over de Waal naar de jachtwerf gebracht.

Meppelerdiepsluis in Zwartsluis gaat officieel open

89
De vernieuwde Meppelerdiepsluis in Zwartsluis wordt woensdag 25 oktober officieel geopend. De schutsluis beschermt tegen hoogwater en voorkomt scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden.

Adopteer een scheepsvondst uit de Maas

58
Het grootste en meest waardevolle scheepskerkhof van Nederland is gevonden in de Maas. Het team van Expeditie Over de Maas heeft al zeker dertien schepen gespot. Niet eerder is in Nederland een dergelijk groot aantal scheepswrakken op één archeologische plaats gevonden.

Zeilconflict Tienpont-AkzoNobel naar Arbitrage Instituut

158
Simeon Tienpont gaat proberen om via het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) zijn plek aan boord bij Team AkzoNobel terug te krijgen. De zaak dient vrijdag, twee dagen voor het begin van de eerste etappe van de Volvo Ocean Race.

Aannemer dreigt failliet te gaan; renovatie bruggen bij Farmsum stilgelegd

133
De aannemer die bezig was met de renovatie van de brugdekken bij de zeesluizen van Farmsum, dreigt failliet te gaan. Het bedrijf BSB Staalbouw heeft uitstel van betaling aangevraagd, meldt Chemie Park Delfzijl op Facebook.

Zeilsoap gaat verder: Advocaat Simeon Tienpont stelt AkzoNobel ultimatum

363
Reageert men niet, dan zien de partijen elkaar donderdag voor de rechter.

Zeilteam AkzoNobel stelt nieuwe schipper aan

186
Brad Jackson is de nieuwe schipper van Team AkzoNobel, dat zondag in Alicante begint aan de Volvo Ocean Race. De 49-jarige Nieuw-Zeelander is de opvolger van de Nederlander Simeon Tienpont, die afgelopen vrijdag verrassend op non-actief werd gezet wegens contractbreuk.

Barnautica Yachting start vestiging in Zuid-Nederland

Sinds 1 oktober is Ed Kniestedt als jachtmakelaar actief vanuit Hellevoetsluis om het netwerk van Barnautica Yachting in Zuid-Nederland te versterken.

Justitie eist celstraf na steekpartij op boot in Ulft

83
Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 20-jarige man uit Ulft die op 25 mei iemand met een mes in de borst stak, 36 maanden celstraf - waarvan 12 voorwaardelijk - geëist. Volgens de officier is er voldoende bewijs voor een poging tot doodslag.

Persoon overleden op zeilboot Nieuwkoopse Plassen

Op een zeilschip dat maandag op de Nieuwkoopseplassen voer is aan het begin van de avond een overleden persoon aangetroffen. De politie meldt na de lijkschouwing dat het om een natuurlijke dood gaat.

Vrachtschip ramt brug Van Starkenborghkanaal (video)

Bij Noordhorn is een schip tegen de Tafelbrug over het Van Starkenborghkanaal gevaren. In eerste instantie werd gemeld dat daarbij brand was uitgebroken, maar dat bleek niet het geval.

Alvast 2 miljoen euro voor ruimere kanaalbocht in Franeker

Om de plannen voor bochtverruiming van het Van Harinxmakanaal in Franeker concreet te maken, vraagt het college de raad van Franekeradeel 2 miljoen euro beschikbaar te stellen. Hiervoor was al een reserve gevormd door de raad.

KNRM helpt Bressiaanse vissers met motorpech

De reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag uitgevaren voor een sportvisser met motorpech. De visboot is op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de jachthaven.

Binnenvaartschip ramt boten op IJ bij KNSM-eiland

258
Zondagochtend heeft in Amsterdam een groot binnenvaartschip rond 09.00 uur een aantal boten geramd die aan de Sumatrakade in het IJ lagen bij het KNSM-eiland. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen wel is er schade opgetreden aan de schepen.

Oeps! Zitplank boot versplintert autoruit in Dalfsen

123
De voorruit van een auto in Dalfsen reed werd plotseling geraakt door de zitplank van een boot. Ondanks al het rondvliegend glas raakte de vrouwelijke bestuurder zelf niet gewond.

Drama op cruiseschip: fatale val meisje

130
Voor de ogen van tientallen passagiers van het cruiseschip Carnival Glory heeft een 8-jarig meisje een fatale val gemaakt van een balkon aan de binnenkant van het schip. Het meisje raakte zwaargewond en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Weggestuurde schipper Tienpont: AkzoNobel schendt zelf contract

87
Simeon Tienpont werd aan de vooravond van de Volvo Ocean Race weggestuurd omdat hij volgens Team AkzoNobel contractbreuk gepleegd zou hebben, maar volgens de schipper maakt de Nederlandse boot zich daar zelf schuldig aan. 

Meest gelezen afgelopen week