Jachtmakelaars: beste kwartaal sinds jaren

In het tweede en derde kwartaal van 2017 zijn vooral gebruikte motorjachten populair, volgens de jachtmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging en de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen NBMS.

Provincie Noord-Holland investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen

De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg - Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.

Dit zijn de negen zeilers voor Leg 1

74
Team Brunel heeft het team voor de eerste leg van de Volvo Ocean Race van Alicante naar Lissabon bekendgemaakt. Team Brunel zal bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cicchetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler. Schipper Bekking is blij met zijn crew en kijkt uit naar de start van de race op zondag 22 oktober.

Start Volvo Ocean Race live te volgen

336
Dit weekend is de start van de Volvo Ocean Race live te volgen. De VOR is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld.

Brightmaven stelt onderzoeksbureau CED aan als vaste partner (video)

75
Brightmaven heeft CED aangesteld als vaste partner voor tactisch onderzoek. De afdeling Forensic van CED zal voor de klanten van Brightmaven het nodige onderzoek verrichten voor het terugvinden van gestolen objecten.

Service-afdeling van Menken Maritiem is verzelfstandigd

196
Sinds 1 oktober worden alle onderhoudswerkzaamheden, servicewerk, refits en de winterstalling van ruim 100 “Menken-boten” uitgevoerd door Menken Service.

Recordaantal deelnemers voor Boot Düsseldorf

197
Niet alle Duitse beurzen gaat het voor de wind, maar de organisatie van Boot Düsseldorf mag niet klagen. De show, jaarlijks gehouden in januari, behoort tot de grootste ter wereld en heeft voor de 2018-editie maar liefst 1.800 aanmeldingen van deelnemende bedrijven. Een recordaantal waarmee de beurs groter wordt dan ooit tevoren.

Koopmans Yachtservice levert nu ook geluidsloze en gemakkelijk inzetbare Flexball motorbediening

160
Koopmans Yachtservice uit Aalsmeer s sinds kort de nieuwe exclusieve importeur van Flexball. Met het importeurschap verruimt Koopmans Yachtservice haar dienstverlening rondom technisch bootonderhoud en installatie van onderdelen.

Jonkers Yachts verhuist naar Marina Port Zélande

Per 1 januari 2018 verhuist Jonkers Yachts naar Marina Port Zélande. Jonkers Yachts is naast jachtmakelaar ook dealer van Linssen Yachts, Fairline Yachts, Jeanneau en Maxi Yachts en vestigt zich in de verkoophal op de jachthaven. 

Waterdream s-850 Speedster verbreekt record bij overtocht van Vlissingen naar Londen

447
Zondag 9 oktober werd een nieuw record gevestigd op het water. In een tijd van 7 uur en 40 minuten lukte het de Waterdream s-850 Speedster een overtocht te maken van Vlissingen naar hartje Londen.

Nieuw tijdens de Strontweek: Oprotfeest

228
Tijdens de strontweek zijn er vier maritieme evenementen in havenstad Workum. Vervoer over water op basis van windkracht wordt dan voor even in ere hersteld. Want, we hebben wind en water in overvloed in Nederland, waarom zetten we dat niet meer in voor transport?

Melior Yachts introduceert Westwood C405 op Motorboot Sneek

220
Met de nieuwe C405 is Westwood een geheel nieuwe weg ingeslagen. Belangrijkste kenmerken zijn de Aerodynamische vormgeving, brede gangboorden, en grote panorama-ramen. Verder een ruime kuip met comfortabele banken en zitplaatsen, een gastenverblijf met twee slaapplaatsen waardoor er in totaal vier vaste bedden aan boord beschikbaar zijn.

Grand Pavois La Rochelle goed voor 80.000 bezoekers

141
De organisatie van de 2017-editie van de Grand Pavois La Rochelle spreekt van 'een groot succes' met meer dan 100 nieuwe boten onder de 750 aanwezige vaartuigen en gunstige weersomstandigheden.

Twee wereldprimeurs tijdens 19e Linssen Yachts Boat Show

178
Op 18, 19 en 20 november stelt Linssen Yachts in Maasbracht haar showroom en werf open voor geïnteresseerden tijdens de 19e editie van de Linssen Yachts Boat Show.

Tien jaar Boot Boulevard Heeg

1008
Komend weekend is Heeg weer het middelpunt van watersport-minnend Nederland. Tijdens de jubileumeditie 10 jaar Boot Boulevard Heeg houden ruim dertig watersportbedrijven open huis. Op zaterdag is er een Nautische Markt bij Ottenhome en op zondag een gezellige familiedag in het centrum.

NLyachts.com en Finanplaza starten samenwerking

160
Zo is vanaf 1 oktober de zogeheten Visual Dynamic Response-module – afgekort VDR – ook opgenomen in de website www.nlyachts.com.

De Schiffart Yachtcharter in Terherne neemt verhuurbedrijf Van Straten in Sneek over

293
De Schiffart Yachtcharter in Terherne neemt per 1 november 2017 het gerenommeerde motorjachtverhuurbedrijf Van Straten in Sneek over. Beide ondernemingen zijn actief in het topsegment van de verhuur van vaarbewijsvrije motorjachten tot 15 meter. Met de overname en de reeds geplande eigen uitbreiding komt De Schiffart’s vloot in het voorjaar van 2018 op 35 motorboten van 7 tot 15 meter.

GalleryMaritime start maritieme leestafel in Zeeland

122
Nu het toeristisch seizoen op zijn einde loopt biedt GalleryMaritime op woensdagen aan haar bezoekers om, onder het genot van een kopje koffie en een praatje, boeken over ons maritiem erfgoed en maritieme kunst te lezen. Vanaf 4 oktober 2017 organiseert GalleryMaritime elke woensdag 'De Maritieme Leestafel'. Tot april 2018 liggen er op de leestafel talloze boeiende maritieme boeken en reisverhalen van bekende wereld-omzeilers klaar voor de geïnteresseerde lezer.

Melior Yachts nieuwe dealer van Westwood

148
Melior Yachts uit Jirnsum is naast jachtmakelaar en dealer van Saga, Tiwal, Viknes en Skilsø sinds kort ook dealer van Westwood motorjachten. Westwood is een echte familieonderneming met meer dan 50 jaar ervaring in de maritieme industrie.

Linssen Yachts presenteert twee belangrijke wereldprimeurs

Tijdens de jaarlijkse Linssen Yachts Boat Show, dit jaar op 18, 19 en 20 november, zullen de bezoekers exclusief getuige zijn van twee wereldprimeurs: de officiële presentatie van de Grand Sturdy 500 AC Variotop® (16,45 x 4,88 m) en de Grand Sturdy 45.0 AC (13,98 x 4,35 m). 

Atlantic Motoryachts introduceert nieuwe Atlantic A500 met Slide Hull

439
Atlantic Motoryachts presenteert een nieuwe, revolutionaire serie: de Atlantic A500. Dit aluminium jacht is beschikbaar in drie uitvoeringen en is uitgevoerd met de vernieuwende Slide Hull.

Last-minute kans: Ga met Jonkers Yachts mee op reis naar de Fairline-werf in Oundle

Jonkers Yachts organiseert een uniek evenement! In samenwerking met Fairline Yachts en Stena Line start op 5 oktober 2017 een bijzondere reis naar de werf van Fairline Yachts in Oundle, Engeland.

Mede-oprichter Vedette Jachtbouw start met jachtverhuur

Marion Biesheuvel, mede-oprichter van Vedette Jachtbouw, gaat de nieuwbouw jachtwerf verlaten voor een nieuwe uitdaging. Marion is bijna twintig jaar actief geweest in de jachtbouw. Op Smidskade 14 in Ter Aar start zij het jachtverhuurbedrijf Varion.

Hanseboot Hamburg stopt ermee

391
Van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november is het nog één keer een watersportfestijn in de hallen van Hamburg. De organisatie heeft zojuist bekend gemaakt dat de beurs niet meer verder gaat en dat de editie van 2018 komt te vervallen.

Binnen 1 tot 3 maanden de boot verkopen met SchipVeiling

889
De boot snel verkopen tegen de maximale prijs. Dat is wat de meeste bootverkopers voor ogen hebben. SchipVeiling helpt daarbij. In samenwerking met de beste jachtmakelaars en het grootste veilingplatform van Europa worden schepen binnen één tot drie maanden verkocht tegen het hoogste bod.

Meest gelezen afgelopen week