Renault Scenic elektrisch

Kan een elektrische auto een boottrailer trekken?

Leestijd: 3 minuten
1033
Als je een mooie boot hebt en je denkt eraan om deze achter je nieuwe elektrische Renault Scénic te slepen, dan kan dat zeker!...

Win kaarten voor de Hiswa te Water!

Leestijd: 1 minuut
1648
WINACTIE ALERT! Win kaarten voor de Hiswa te Water! Watersportliefhebbers opgelet! Wil jij Nederlands grootste botenbeurs niet missen? Dan hebben wij geweldig nieuws: Wij mogen 3x...

Vaarbewijs: verplicht of niet?

Leestijd: 2 minuten
1363
In veel gevallen is een vaarbewijs verplicht. Met een vaarbewijs deel 1 mag men gebruik maken van vaartuigen die langer zijn dan 15 meter en die hogere snelheden dan 20 km per uur kunnen behalen. Maar hoe zit het met een praktijkexamen? En of dit nu wel of niet verplicht is, waar volgt u een vaaropleiding?
De Driesprong

Verblijven op en aan de Loosdrechtse Plassen

Leestijd: 3 minuten
1381
De Loosdrechtse Plassen is een groot natuurgebied dat vooral in de provincie Noord-Holland ligt, met een klein deel ervan gelegen in Utrecht. Het gebied ontleent zich als populaire watersportlocatie, vanwege de vele plassen en de centrale ligging. Voor watersporters bieden de Loosdrechtse Plassen een geschikte locatie dichtbij huis om van het water te genieten.
Nidelv 950 S-Line

Nidelv 950 S-line uit voorraad leverbaar

Leestijd: 1 minuut
1116
Sinds de presentaties op toonaangevende watersportbeurzen bezitten steeds meer watersporters in Nederland, Duitsland en Engeland een Nidelv 950 S-line. Smelne Yachtcenter in Drachten is de officiële dealer van Nidelv in Europa en ziet de populariteit enorm groeien.
Winactie ancora

Winactie gesloten: HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL

Leestijd: 2 minuten
1002
Dit weekend staat Neustadt in Holstein in het teken van HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL. Van 12 tot en met 14 mei komen watersportliefhebbers naar deze bruisende watersportbeurs voor diverse activiteiten op en rond het water. Wilt u hier ook bij zijn? Dat kan! Wij van YachtFocus mogen kaarten weggeven voor dit unieke evenement.
Elburg YachtingElburg Yachting
Buitenfoto Nederlandse kust

Vakantiehuis aan de Nederlandse kust voor watersport

Leestijd: 2 minuten
1323
Wie van watersporten houdt hoeft niet per se naar verre oorden te reizen. Ook in eigen land kan men terecht op diverse plekken. En nog beter is het om meerdere dagen te kunnen genieten aan de waterkant.
Winactie Rotterdam Boat Show 2023

Update: Winactie gesloten tickets voor Rotterdam Boat Show 2023

Leestijd: 2 minuten
1013
Vanwege de succesvolle eerste editie vorige jaar wordt ook dit jaar de Rotterdam Boat Show georganiseerd. Van 7 tot en met 10 april wordt Jachthaven De Rotterdamsche Admiraliteit ondergedompeld in alles wat met de pracht en praal van luxe watersport te maken heeft. En het mooiste is, u kunt hier bij zijn!

Kom aan boord bij het HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL

Leestijd: 1 minuut
1348
Onder het motto 'Meer jacht, meer beleving' is gisteren de grootste in-water bootshow van Duitsland van start gegaan. Kom langs met het hele gezin, want er is genoeg te zien! Naast de jachten op het water en op de wal, staat het programma bol van de activiteiten. Luister naar de verhalen van wereldreizigers, kijk naar de spectaculaire demonstraties of doe mee met één van de workshops.
De Vaart YachtingDe Vaart Yachting

Meer jacht en meer beleving bij HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL

Leestijd: 2 minuten
1333
Het HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL in Neustadt is na twee geannuleerde edities dit weekend weer van start gegaan. Onder leiding van Heiko Zimmermans is er keihard gewerkt om de beurs - die van 20 mei tot en met 22 mei te bezoeken is - tot een succes te maken. Dit weekend kunt u terecht op de grootste Duitse botenbeurs te water, waar een enorm aanbod aan nieuwe jachten te zien is. 

Win twee all-inclusive tickets voor de Rotterdam Boat Show

Leestijd: 2 minuten
4460
Om de eerste editie van de Rotterdam Boat Show te vieren mag BootAanBoot.nl als mediapartner twee exclusieve tickets (ter waarde van € 110,- per stuk) voor de Rotterdam Boat Show uitreiken.

Boot uitgelicht: ‘Een one of a kind allrounder’ – Happy Hours

Leestijd: 7 minuten
4173
Een dagtocht over de Nederlandse wateren of een wekenlange reis naar Scandinavië, Frankrijk of Engeland. Welke bestemming Ernst Jan en Sabina ook wilden bereiken, hun Vacance Solide 435 moest hen er veilig, comfortabel en stijlvol kunnen brengen.
Asa boot electroAsa boot electro

Winactie: win 2 kaarten voor Boot & Fun in Berlijn

Leestijd: 2 minuten
2717
Om te vieren dat YachtFocus Media ook dit jaar op Boot & Fun Berlin staat, geven we weer een setje toegangskaarten weg voor deze Duitse botenbeurs. Doe gratis mee aan de winactie en win!

Gaat het nog wat worden met het amfibievoertuig?

Leestijd: 4 minuten
7209
Amfibievoertuigen, ze worden al gemaakt sinds begin 19de eeuw, maar ze zijn zelden tot nooit zichtbaar op de openbare weg of in het water. Toch prikkelt het de fantasie.

WINACTIE: gratis boek ‘Hollands water’ (gesloten)

Leestijd: 2 minuten
5137
Hoera! Een winactie speciaal voor watersportliefhebbers. Maak nú kans op het boek ‘Hollands water’! Met 290 pagina’s puur vaarplezier.

Tips voor het vieren van vakantie op de boot in eigen land

Leestijd: 4 minuten
3367
Menig Nederlander koos er in 2020 voor om de auto met autoverzekering te pakken om in eigen land op vakantie te gaan. Ook in 2021 zal dat naar alle waarschijnlijkheid het geval zijn, al hoeft dit niet beslist in de auto natuurlijk. Je kunt immers ook op je boot door eigen land trekken, waarvoor je natuurlijk niet de goedkoopste autoverzekering hoeft af te sluiten. Het afsluiten van een bootverzekering is daarentegen wel verstandig als je ervoor kiest om met de boot op vakantie te gaan in Nederland. Hierbij zou je zeker gebruik kunnen maken van de onderstaande tips om de bootreis door eigen land zo leuk mogelijk te maken. 

Inschrijving Hiswa te water 2021 geopend voor watersportbedrijven

Leestijd: 2 minuten
3128
Donderdag 4 februari is de inschrijving voor de grootste in-water boatshow van ons land officieel gestart. Watersportbedrijven kunnen vanaf nu via sales@hiswatewater.nl een mooie plaats op de Hiswa te water reserveren.

Zo kunt u uw nieuwe boot financieren

Leestijd: 4 minuten
3106
U kunt er natuurlijk voor kiezen om een boot te zoeken die wèl binnen uw budget past. Zo maakt u geen schulden. Wilt u toch die duurdere boot, dan is geld lenen via Overstappen.nl ook een optie.
Gratis SLOEP! Magazine winnen

WINACTIE: Win deze dubbeldikke editie van het tijdschrift SLOEP!

Leestijd: 2 minuten
4303
Hoera! Een winactie speciaal voor sloepliefhebbers. Maak nú kans op de nieuwste, dubbeldikke uitgave van SLOEP! Met 236 pagina's boordevol sloepbeleving.

Met de boot op vakantie? 5x tips en inspiratie

Leestijd: 3 minuten
7700
Als je met de boot op vakantie wilt gaan, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Van een lange tocht langs de mooiste wateren van Europa tot aan een bezoek aan een vakantiehuis in Frankrijk, het kan allemaal.
Gratis abonnement op YachtFocus Magazine

Meld u nú aan voor een gratis abonnement op YachtFocus Magazine (ACTIE VERLOPEN)

Leestijd: 2 minuten
5108
Bent u op zoek naar een boot? U kunt nu drie nummers van YachtFocus Magazine thuisgestuurd krijgen. Geheel gratis!
Kuiper verzekering

Meest gelezen afgelopen week

Inter Boat Marinas
Yamaha