Sluiswachter sluit dronken schipper op in de sluis

1052

Een 31-jarige schipper uit Groningen is op Hemelvaartsdag betrapt op het varen onder invloed van alcohol.

Foto: Sfeerbeeld willekeurige sluis

De man voer aan het einde van de middag met zijn bootje vlakbij de Oostersluis in Groningen. Volgens de politie haalde hij vreemde capriolen uit, en zat hij daardoor andere schepen in de weg. Een sluiswachter zag zijn gedrag en vermoedde al dat de man had gedronken. De sluiswachter loodste de man met zijn bootje de sluis tussen het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal in. Hij sloot beide deuren, waardoor de man niet verder kon varen.

Toen de politie arriveerde blies de man 1.47 promille, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een vaarverbod van acht uur en een boete van 900 euro.

Lees er meer over op www.dvhn.nl

DELEN
Vorig artikelSchip gestrand op strekdam
Volgend artikelReddingsbrigade waarschuwt voor koud water
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij