Amsterdam wil één, mogelijk zelfs twee bruggen over het IJ

385
Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Amsterdam zet door: er moet een fietsers- en voetgangersbrug komen over het IJ. Die gaat het Java-eiland, ten oosten van het centrum, verbinden met stadsdeel Noord. Als alles volgens plan verloopt, is de brug klaar in 2025.

Al over drie jaar wil wethouder Eric van der Burg ook een beslissing nemen over een tweede brug, westelijk van de binnenstad. Dat wilde hij aanvankelijk pas in 2026 doen. Zelf twijfelt hij niet: die tweede brug is nodig.

Lees het volledige bericht op www.trouw.nl

DELEN
Vorig artikelZeiljacht verliest roer
Volgend artikelMatroos speelt verstekeling op eigen oorlogsschip
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij