Finish in zicht voor wereldreis Matthijs en Lotte op groot zeilschip

317
Alvov / shutterstock.com

68 dagen varen zij op zee, zonder wifi, vrienden of vaste grond onder je voeten. De twee Haagse jongeren Matthijs Boesten (18) en Lotte Linthorst (19) varen mee in de Tall Ship Races en finishen zaterdag in Boston. Ze strijden tegen veertig andere boten en proberen als eerste over de finish te gaan, en dat is nog mogelijk: ze liggen nu derde.

Door het winnen van een speciale wedstrijd mochten Matthijs en Lotte samen met zo’n 65 andere bemanningsleden vanaf startpunt Bermuda mee te doen met de zeilwedstrijd naar Boston. ‘Tijdens de race krijgen we elke dag een update van alle schepen hoever ze zijn. De boten hadden in Bermuda 48 uur om te starten, hierdoor hebben sommige boten iets meer geluk gehad qua wind,’ schrijft Matthijs in de reisblog die ze bijhouden. Wifi is er niet om op de hoogte te blijven.

Lees hier meer over op www.omroepwest.nl