Storm verandert zeilrace in slagveld: 3 boten gezonken of verlaten (video)

997
Grodfoto / Shutterstock.com

Het deelnemersveld van de OSTAR (Original Single-handed Transatlantic Race) en de dualhanded wedstrijd TWOSTAR is 9 en 10 juni midden op de Atlantische Oceaan door een storm veranderd in een slagveld. Er zijn pieken van 70 knopen (windkracht 12) en zeeën van 15 meter hoog gemeten. In 36 uur wist deze storm van onder het deelnemersveld een complete slachtpartij aan te richten. Alle schippers zijn in veiligheid gebracht.

Foto: sfeerbeeld

Gedurende de 36 uur dat de storm raasde hebben er twee deelnemers opgegeven en zijn er drie boten gezonken of verlaten. Onder hen zijn de enige Nederlandse deelnemers Wytse Bouma en Jaap Barendregt.

Dick Koopmans Jr. vertelt aan Zeilen: “De storm die de schepen over zich heen hebben gekregen was van uitzonderlijke sterkte en vergelijkbaar met de storm fatale Fastnet race uit 1979. Deze editie kan worden gezien als de zwaarste OSTAR en TWOSTAR ooit.”

Lees het volledige bericht op www.zeilen.nl

DELEN
Vorig artikelAfgedankte boten worden oeverbescherming
Volgend artikelMan overleden na aanvaring brug Ouderkerk
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij