Tweede brug over het IJ in aantocht bij Stenen Hoofd

395
Harry Beugelink / shutterstock.com

Een tweede brug vanaf het Stenen Hoofd over het IJ moet er snel komen zodra de eerste brug bij het Java-eiland af is. Een voetgangers­tunnel vanaf het Centraal Station is vooralsnog geschrapt.

Het stadsbestuur brengt donderdag het besluit naar buiten om de eerste brug tussen het Java-eiland en Noord te gaan bouwen. Ook wordt alles voorbereid om de tweede brug aan te leggen, in West ter hoogte van het Stenen Hoofd. “We gaan tempo maken,” zegt Eric van der Burg, wethouder Grondzaken.

Een besluit hierover zou pas in 2026 worden genomen, maar dat is naar voren gehaald. “Hiermee zeggen we eigenlijk dat de stad die tweede brug gewoon nodig heeft. Maar het is een majeur besluit en daar moet je goed de tijd voor nemen,” aldus Van der Burg.

Door nu alles voor te bereiden verwacht hij dat het volgend college in 2020 al kan beslissen.

Lees hier meer over op www.parool.nl