Vijf verdachten drugskotter blijven vastzitten

567
Khwanchai_s / shutterstock.com

De vijf mannen die zaterdag werden opgepakt nadat op een viskotter 300 kilo cocaïne was gevonden, mogen nog twee weken worden vastgehouden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om drie Urkers, een Pool en een man uit Montenegro. Vier van hen waren aan boord van het schip, de vijfde man is een eigenaar van het schip. Hij meldde zich na aankomst van het schip en werd ook opgepakt.
De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van de drugs.

Foto: sfeerbeeld viskotter

Drugs vermoedelijk afkomstig van containerschip
Volgens het OM was er uit een lopend onderzoek informatie gekomen dat de kotter vrijdagavond vanuit Harlingen was uitgevaren en op zaterdagmiddag op de Noordzee vermoedelijk verdovende middelen had opgepikt van een passerend containerschip. De Kustwacht traceerde de vissersboot waarna deze naar de haven werd begeleid.

Lees hier meer over op www.omroepflevoland.nl