Kritiek op hulpdiensten ‘Grave’: communicatie even mistig als de avond

226

Communicatie is misschien wel het lastigst van een hele crisis, zei burgemeester Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, donderdagavond bij de presentatie van het rapport Berenschot. Dat rapport, uitgevoerd door het gelijknamige Utrechtse onderzoeksbureau, is uiterst kritisch op met name de communicatie onderling, maar ook naar buiten toe, in de eerste uren na de aanvaring bij Grave.

,,Dit was niet alleen een incident van een schipper die op een stuw botst, dit gaat over de samenwerking van de betrokken hulpdiensten’’, zei Bruls. Die samenwerking, de eerste 48 uur na de aanvaring, is dan ook precies waar Berenschot de afgelopen maanden onderzoek naar heeft gedaan.

Lees het volledige bericht op: www.gelderlander.nl