De Marex 375 vlaggenschip op Hiswa te Water 2017

328
Marex 375

Tijdens de Hiswa te Water zal importeur De Boarnstream uit Jirnsum de Marex 375 voor het eerste aan het publiek tonen. De Nederlandse primeur is het grootste Model van de Noorse botenbouwer. Marex bestaat reeds sinds 1973 en heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en praktisch gebruik.

Afsluitbaar

De Marex 375 is volledig afsluitbaar dankzij een grote aluminium schuifpui en een handbediend polyester schuifdak. Zo ontstaat een schip die enorm praktisch is in het gebruik. Bij mooi weer kunnen dak en pui open, bij minder weer is alles met een handomdraai weer dicht. Dit maakt de boot ook zeer geschikt om te varen op zee met meer golfslag.

 Innovaties

Zoals het Marex betaamt is ook de 375 voorzien van allerlei doordachte oplossingen. Zo kunnen er 4 fenders worden opgeborgen in luiken die onderdeel van het gangboord zijn. Daarnaast is de kuip met grote u-zit multifunctioneel te gebruiken. Deze ruimte kan helemaal open gemaakt worden dankzij een schuifdak, die in open toestand volledig verdwijnt in de dakconstructie. Minstens zo eenvoudig is de volledige kuiptent op te bergen. Deze verdwijnt bij het openen namelijk ook volledig in de opbouw aan bakboord en stuurboord middels een ingenieus railsysteem. Dus geen gedoe met losse tentdelen en ritsen. Het systeem werkt eenvoudig en snel. In gesloten situatie wordt de kuip betrokken bij de salon waardoor deze extra ruim wordt.

Praktisch ingedeeld

Naast de praktische oplossingen is ook over de indeling goed nagedacht. Het hele leefgedeelte begeeft zich op één niveau, van zwemplateau, kuip, salon kombuis en stuurstand. Via slechts 3 treden bereikt men de hutten en natte cel. Zowel de eigenaarshut voorin als de gastenhut midscheeps beschikken over een zeer royaal tweepersoonsbed. De natte cel heeft een gescheiden douche en toiletruimte Vanuit elke ruimte is er dankzij de ramen in de romp contact met buiten en zorgen diverse patrijspoorten voor voldoende ventilatie. Het zicht vanaf de stuurstand is, dankzij de grote raampartij rondom, geweldig. Dat geldt overigens ook voor salonbank en kombuis. De rugleuning van de salonbank kan omgeklapt worden, waarbij de zitting ook mee omhoog gaat. Zo ontstaat een zeer comfortabele navigatiebank voor 2 personen.

Uitrusting en motoren

De Marex heeft een goede standaarduitrusting met o.a. boegschroef, een uitgebreid accupakket en maar liefst twee verwarmingssystemen. Verder is er een ruime keus aan motorvarianten van Volvo, Yanmar en Mercury diesel. Bovendien is de Marex 375 één van de weinige schepen die zowel met schroefas (V-drive) als met z-drive leverbaar is. Er is ook nog de keuze uit enkele of dubbele motorisering. Op de diverse motoren zijn Joysticksystemen leverbaar of zelfs standaard voor optimale bedieningsgemak.

Marex 375

Lees meer over dit bericht op: www.verkoop-boarnstream.com/marex