Solar boat Twente haalt brons bij WK

206
stockphoto for you / Stutterstock.com

De zonneboot van de Universiteit Twente is derde geworden bij het internationale debuut tussen de beste solarboats ter wereld. In Monaco stond Solar Boat Twente lang vierde bij het wereldkampioenschap zonnebootracen. Maar zaterdag werd goed gepresteerd tijdens de slalom en de sprint.

Het team van Solar Boat Twente bouwt met vijftien studenten al sinds september aan de meest efficiënte boot  op zonne-energie. Dat was een enorme uitdaging omdat er in Twente nog helemaal geen ervaring mee was. Het Twentse team was dan ook gespannen voor dit hun internationale debuut.Maar het doel – een top-drie klassering – werd overtuigend behaald.

Lees het volledige bericht op: www.tubantia.nl

 

DELEN
Vorig artikelDubbel pech voor opvarenden zeilboot
Volgend artikelPont ramde spoorbrug Nijmegen
Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en...Lees verder over mij