40e editie van Cannes Yachting Festival is geopend

300

Vanochtend, op dinsdag 12 september om 10.00 uur, opende de veertigste editie van Cannes Yachting Festival. Deze 2017-editie van de belangrijkste in-water bootshow van Europa telt maar liefst 528 exposanten. Ongeveer 40% van de exposanten is Frans, de andere 60% is afkomstig  uit 45 verschillende landen.

Het beursterrein beslaat 300.000 m² verdeeld over twee jachthavens. Op de beurs worden circa 600 boten getoond met lengtes variërend van 2,10 m tot 65 meter, waaronder ongeveer honderd wereldpremières.

Michel Filzi, CEO van organisator Reed Expositions France, licht toe: “Buiten de mooie cijfers worden we beloond met het enthousiasme en de toewijding van onze exposanten aan de show. We hebben altijd één prioriteit gehad en dat is om ook deze show tot een uitstekend commercieel succes te maken voor de exposanten, scheepsbouwers, makelaars en dienstverleners en daarnaast uiteraard ook een moment van plezier en ontdekking voor onze bezoekers. Het organiseren van een internationale boatshow van dit formaat is een spannende activiteit en een belangrijke verantwoordelijkheid die we volledig danken aan onze twintig jaar ervaring en de steun van de stad Cannes en de jachthaven.”

Onder de Nederlandse deelnemers: Internavis, Lekker Boats, Psea Yachts, de Nederlandse dealers van Sea Ray, Sevenstar Yacht Transport, Steeler Yachts, Van der Valk, Vanquish Yachts, Wajer Yachts, Whisper Power, Webasto, YachtFocus Media en Zeelander Yachts. YachtFocus Media lanceert hier de 2018-editie van exportjaarboek Quality Boats Holland Guide.

Cannes Yachting Festival is van dinsdag 12 september tot en met zondag 17 september dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag 15 september is de show ook ’s avonds geopend (tot 22.00 uur). Op zondag 17 september sluit de beurs om 18.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.cannesyachtingfestival.com

 

DELEN
Vorig artikelGratis naar Breskens Boat Show Float
Volgend artikelHuurboot muurvast onder Lange Vechtbrug
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij