KiloRace: zeilwedstrijd voor scherpe jachten en platbodems op het Ketelmeer

295
Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Als het aan organisator Marco Beenen uit Zwartsluis ligt raken in het weekend van 16 en 17 september veel liefhebbers verzeild in de KiloRace. Deze zeilrace op het Ketelmeer staat voor het zesde achtereenvolgende jaar op het programma. Ook nu weer in het derde weekend van september.

De KiloRace is een zeilwedstrijd over twee dagen voor iedereen die zeilen leuk vindt. Beenen over ‘zijn’ wedstrijd: “Uitgangspunt is een sportieve strijd zonder scherpe kantjes. Je kiest je eigen tactiek met zeilplezier als hoofddoel.” De wedstrijden worden op zaterdag gehouden vanaf 13.30 uur en op zondag vanaf 11.00 uur. Hoewel het een tweedaagse wedstrijd is, bestaat voor degenen voor wie dat niet past ook de mogelijkheid op een dag deel te nemen.

Lees er meer over op www.destadskoerier.nl en www.kilorace.nl