Supper start vandaag in storm aan 200 kilometer lange Elfstedentocht

320
NicoElNino / Shutterstock.com

Er staat woensdag een zware storm en toch gaat de Utrechtse student Michiel van der Pol (22) met zijn stand-up paddle board (SUP) het water op. In vijf dagen wil hij de Elfstedentocht peddelen.

Tweehonderd kilometer lang peddelen over de Friese slootjes en meren. Michiel van der Pol zoekt in deze onstuimige tijden het avontuur op. Samen met een stel andere fanatiekelingen gaat de Utrechtse waaghals proberen om de Elfstedentocht te volbrengen op de SUP. In hoeveel uur hij de Elfstedentocht gaat volbrengen, weet hij nog niet. „Natuurlijk ga je fysiek kapot”, zegt hij. „Maar dat is niet het belangrijkste. Bij dit soort lange afstandsraces moet je vooral mentaal sterk zijn.”

Lees er meer over op www.ad.nl

DELEN
Vorig artikelWerkzaamheden aan de Friese Sluis
Volgend artikelZeilster Evi Van Acker zet punt achter carrière
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij