Drie kinderen overboord bij bootongeluk aan Kanaalkom

257
Zolnierek / Shutterstock.com

Een 53-jarige Diepenbekenaar is dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen na het veroorzaken van een ongeval op het Albertkanaal in Hasselt. Na het uitvoeren van enkele manoeuvres verloor de man ter hoogte van de Kanaalkom de controle over zijn jacht en vielen drie kinderen tussen 12 en 17 jaar overboord. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis.

De Diepenbekenaar staat terecht voor het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen. De feiten speelden zich op 30 augustus 2015 af. Op die dag maakte de man samen met de ouders van zijn twee neefjes en nicht een tocht op het Albertkanaal. Bij aankomst aan de Kanaalkom probeerde de man om stijlvol enkele manoeuvres uit te voeren. Door de terugslag van de golven van enkele passerende boten verloor hij de controle over zijn Cranchi start 21. De man viel en het jacht knalde tegen de kademuur.

Lees er meer over op www.nieuwsblad.be

DELEN
Vorig artikelFlinke schade aan luxe jacht in de storm (video)
Volgend artikelBoot brandt uit na explosie

Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de …

Lees verder over mij