Duo achter megafraude investeerde miljoenen in Loosdrechtse jachthaven

758
ESB Professional / Shutterstock.com

De Fiod heeft een man van 81 en een vrouw van 61 opgepakt op verdenking van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren. ‘Het voorlopig geschatte wederrechtelijk verkregen voordeel is meer dan €41 miljoen’, aldus het OM. Dat is onder andere gestoken in een jachthaven in Loosdrecht, waar blij verrast wordt gereageerd op de arrestatie. ‘Die vrouw is een verschrikkelijk mens. U kunt zich wel voorstellen dat nu een zucht van verlichting door de jachthaven gaat.’

Vanuit het Noord-Limburgse Gennep runnen Herman van O. en Chun Fen Dolly L., van oorsprong Taiwanees, een handel in Chinese kunst, Global Supply, en een vastgoedbedrijf, Unitex.

De jachthaven in Loosdrecht kwam vorig jaar zomer in handen van Chun na een veiling, en dat was voor de Fiod de reden haar nader te onderzoeken. Het verhaal hierachter is volgens sommigen karakteristiek voor de werkwijze van de twee.

Lees het volledige bericht op www.quotenet.nl

DELEN
Vorig artikelNieuw Maritiem Museum voor Antwerpen
Volgend artikelMercury bouwt 750 pk sterke bootmotor in auto
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij