Recordaantal deelnemers voor Boot Düsseldorf

340
Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Niet alle Duitse beurzen gaat het voor de wind, maar de organisatie van Boot Düsseldorf (of ‘boot’ zoals de Duitsers de beurs noemen) mag niet klagen. De show, jaarlijks gehouden in januari, behoort tot de grootste ter wereld en heeft voor de 2018-editie maar liefst 1.800 aanmeldingen van deelnemende bedrijven. Een recordaantal waarmee de beurs groter wordt dan ooit tevoren.

Onder de deelnemers vinden we veel Duitsers, maar ook veel buitenlandse bedrijven (900 uit 60 landen). Onder meer Beach World in hal 8a zorgt voor uitbreiding. De boten zijn deze editie te vinden in hal 3 tot en met 7, 7a, 8a en 9 tot en met 17. Matthias Dornscheidt, directeur van de beurs, beschrijft wat het concept van 360° watersport betekent: “boot heeft alles wat de watersportliefhebbers willen zien. Het is de internationale trendsetter in de industrie en zal in 2018 opnieuw spannende nieuwe attracties hebben. De beurs is toonaangevend voor iedereen die houdt van sporten in, op of aan het water – surfers, duikers, zeilers, motorbootvaarders, bestuurders van opblaasbare boten, boothuurders en natuurlijk de fans van luxe jachten.”

De eerste grote beurs in het nieuwe jaar telt jaarlijks een groot aantal (wereld)premières. Andere opvallende hoogtepunten voor 2018: Beach World met de populaire ‘wave’ en een nieuw 65 meter groot zwembad voor activiteiten, het duikcentrum waar je ook zelf kunt oefenen, overvolle luxe hallen met voor het eerst een jacht van maar liefst 35 meter en een 90 meter lange ‘rivier’ voor de enthousiaste peddelaars.

De 49e editie van Boot Düsseldorf vindt plaats van 20 tot en met 28 januari 2018. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie op www.boat-duesseldorf.com

DELEN
Vorig artikelBoot brandt uit na explosie
Volgend artikelJoop van den Ende zet superjacht te koop
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij