Waterdream s-850 Speedster verbreekt record bij overtocht van Vlissingen naar Londen

552
Waterdream / Hendrik Jan Vink

Zondag 9 oktober werd een nieuw record gevestigd op het water. In een tijd van 7 uur en 40 minuten lukte het de supersnelle Waterdream s-850 Speedster in samenwerking met Yamaha een overtocht te maken van Vlissingen naar hartje Londen. Nooit eerder werd een dergelijke tijd op deze route neergezet bij een overtocht in een gemotoriseerd voertuig.

Het record werd gevestigd door Bernhard van Oranje die samen met zijn zoon Samuel (13 jaar) en Lex Sluyter de oversteek maakten. De overtocht was extra bijzonder omdat er via Ramsgate ook nog werd getankt en de omstandigheden zeer herfstachtig waren.

De Noordzee is één van de lastigste zeeën om te bevaren. De onderzeese stromingen, korte golfslag en het extreme weer in het najaar, maken een oversteek in een korte tijd enorm lastig. De dagen voor vertrek was het noodweer met windkracht 6 à 7, waardoor de zee vandaag, op de dag van vertrek nog steeds erg onstuimig was. Bij de start uit Vlissingen vanochtend vroeg werden er door de aanhoudende stevige windkracht golven van twee meter hoog gemeten. Dit in combinatie met de sterke stroming en windkracht, zorgde voor een uitermate onstuimige start van de reis. Bernhard van Oranje: “Bij de start van de reis was het echt keihard werken. De wind en de golven stonden recht op onze koers. Iedere golf moest bedwongen worden. Vanaf het stuk bij Frankrijk ging de wind wat liggen en kon de snelheid omhoog.”

Bernhard van Oranje is het meest trots op zijn zoon Samuel met wie hij de overtocht maakte. “Hij is niet zeeziek geweest en met 70 kilometer per uur via de Thames Londen binnenvaren met harde muziek op de speakers, maakte niet alleen indruk op mij en mijn zoon maar ook op alle omstanders.”

Lees het volledige bericht op www.waterdream.nl

 

Waterdream / Hendrik Jan Vink