‘Overspannen’ verdachte steelt boot en diesel

213
JPstock / Shutterstock.com

Een 27-jarige inwoner van Gerkesklooster kreeg vrijdag een werkstraf van 120 uur wegens diefstal van een boot en brandstof. De man had op 26 augustus vorig jaar samen met twee anderen een boot gestolen in De Falom. Op 10 juni van dit jaar had hij, wederom in gezelschap van een ander, in de buurt van Kootstertille diesel gestolen uit een landbouwvoertuig.

De verdachte zei dat hij vorig jaar ‘zwaar overspannen’ was, hij had geen werk meer. ‘Ik moest toch de kosten betalen’, opperde hij. Hij was door een kennis benaderd om te helpen de boot te stelen. Achteraf had hij spijt en had hij zijn excuses aangeboden aan de eigenaar van de boot. De diesel, die bij de zandwinput bij Kootstertille uit een landbouwvoertuig werd geheveld, zou voor een kameraad zijn geweest. ‘Hij zat met dieselproblemen’, zei de verdachte.

Lees hier meer over op www.waldnet.nl