Nick Jacobsen breekt Kite Tow Up World Record (video)

World Record Tow Up / Ydwer van der Heide / Team Brunel

De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau. De succesvolle recordpoging vond woensdag 6 december plaats in de Tafelbaai in Kaapstad, Zuid-Afrika. De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel


277 meter nieuw wereldrecord
Het oude record van Jesse Richman stond op 244 meter en vond plaats achter een speedboot. Jacobsen verbeterde het record met behulp van Team Brunel woensdag met maar liefst 33 meter. Het nieuwe record staat nu op 277 meter. Ter vergelijking het hoogste gebouw in Nederland, de Maastoren, is slechts 164,75 meter en de Eiffeltoren is 317 meter.

World Record Tow Up / Ydwer van der Heide / Team Brunel

Tow up
Woensdagmiddag werd een lijn van 500 meter achter de boot gesleept, waar Jacobsen zichzelf aan de lijn vastklikte. De bootsnelheid van Team Brunel zorgde vervolgens voor de daadwerkelijke lift omhoog. Team Brunel-lid Kyle Langford, zelf een fanatiek kitesurfer had de controle over de lijn aan boord van Team Brunel. Na het bereiken van de maximale lengte daalde de kiter uiteindelijk rustig en veilig naar het water in iets meer dan een minuut.

Team Brunel
Team Brunel is een van de zeven deelnemers aan de Volvo Ocean Race. Het team wordt geleid door de Nederlandse schipper Bouwe Bekking. De Volvo Ocean Race wordt zondag vervolgd wanneer de boten Kaapstad verlaten voor Leg 3 naar Melbourne.

Nick Jacobsen
De 30-jarige Deen, Nick Jacobsen, is geen onbekende in de wereld van de extreme sports. In april van dit jaar sprong hij nog van het derde hoogste gebouw ter wereld, de Burj al-Arab, met een vlieger. Daarnaast won de Deen ook al vele grote freestyle kite-evenementen over de hele wereld waaronder de Red Bull King of the Air 2017.

 Meer info op www.brunelsailing.net