Podiumwissel door protest in Sydney to Hobart Yacht Race

695
PomInOz / Shutterstock.com

Op tweede kerstdag is de Sydney to Hobart Yacht Race van start gegaan. Een goede dag later finishte als eerste de Australische boot Wild Oats XI in recordtijd. Een half uur later kwam LDV Comanche over de eindstreep. Wegens een incident aan het begin van de race moet Wild Oats XI nu de eerste plek afstaan aan de nummer twee…

Foto: sfeerbeeld van de Sydney to Hobart Yacht Race

In het begin van de race vond er een bakboord-stuurboordsituatie plaats tussen Wild Oats XIen LDV Comanche (met schipper Jim Cooney). De laatste voer over bakboord, maar moest alsnog uitwijken om een aanvaring te voorkomen. De bemanning van LDV Comanche diende vervolgens een protest in.

Zojuist bepaalde de jury in het voordeel van LDV Comanche. Schipper Mark Richards van Wild Oats XI maakte zich voor de uitspraak nergens druk om: “Ik denk dat het volkomen onschuldig was en we moeten ons daar duidelijk tegen kunnen verdedigen. Daar maak ik me helemaal geen zorgen over.” Toch blijkt deze onbezorgdheid achteraf onjuist.

Lees hier meer over op www.zeilen.nl