Superjachten botsen net niet tijdens start Sydney-Hobart

616
YouTube

Voor het superjacht Wild Oats XI was de prestigieuze zeilrace Sydney-Hobart bijna afgelopen nog voor hij begonnen was. De achtvoudige winnaar sneed concurrent Comanche de pas af. De twee miljoenenjachten botsten net niet op mekaar.

Wild Oats XI had Comanche voorrang moeten geven, maar de kapitein ging toch overstag. Het scheelde maar enkele meters. “Dat was veel te dicht”, riep de skipper van Comanche, die protesteerde.

Lees het volledige bericht op www.sporza.be

DELEN
Vorig artikelGehavend AkzoNobel eindelijk in Melbourne
Volgend artikelBotsing cruiseschip tegen brug Duitsland
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij